Bereik je optimale fitheid met persoonlijke begeleiding!

Diƫten is niet de juiste keuze om af te vallen

Hoewel diëten soms wel kunnen leiden tot gewichtsverlies op korte termijn, zijn ze over het algemeen geen effectieve of duurzame manier om af te vallen. vaak op langere termijn kom je juist meer aan, omdat je lichaam is gewend aan weinig eten. Daarnaast zijn de meeste afvaldiëten alleen gericht op het afvallen en niet op het aanleren van een gezond eetpatroon. Dit zorgt ervoor dat je weer aankomt tot je oude gewicht zodra je stopt met het dieet. 

Let op je energiebalans!

Je energiebalans kan verstoord raken door verschillende factoren, waaronder:

- Voeding: Wanneer je meer calorieën eet dan je lichaam verbrandt, zal je lichaam deze extra calorieën opslaan als vet, wat kan leiden tot gewichtstoename en een verstoorde energiebalans.

- Fysieke activiteit: Onvoldoende lichaamsbeweging kan leiden tot een verminderde energie uitgave en dus een verstoord evenwicht tussen calorie inname en verbruik.

- Hormonale factoren: Hormonen zoals insuline, schildklierhormonen en cortisol kunnen de energiebalans beïnvloeden en bijdragen aan gewichtstoename.

- Slaap: Onvoldoende slaap kan het evenwicht tussen calorie inname en verbruik verstoren en leiden tot een verhoogde eetlust en gewichtstoename.

- Stress: Chronische stress kan leiden tot een verstoring van de hormoonbalans en het metabolisme, wat kan bijdragen aan gewichtstoename en een verstoorde energiebalans.

Als personal trainer en leefstijlcoach kan ik u helpen bij  factoren die uw energiebalans kunnen verstoren en u begeleiden bij het opzetten van een plan om uw energiebalans te herstellen en uw gezondheid en welzijn te verbeteren.

Als je meer eet dan je energiebalans kom je aan, als je daaronder zit val je af. 

Eetwissels

Maak eetwissels in je eetpatroon, hierdoor zorg je er voor dat je gezondere keuzes gaat maken in je eetgewoonte door middel van kleine stappen. hierdoor maak je dus een gewoonte voor een gezonde voedingsatroon die standhoud. 

- Vervang wit brood door volkorenbrood of roggebrood.

- Vervang bewerkte vleeswaren zoals ham en salami door magerere eiwitbronnen zoals kip, kalkoen, vis, peulvruchten of noten.

- Vervang suikerrijke ontbijtgranen door havermout of andere volkoren granen zonder toegevoegde suikers.

- Vervang frisdrank en andere suikerhoudende dranken door water, zero producten, ongezoete thee of koffie.

- Vervang room, zure room of mayonaise door yoghurt, kwark of avocado.

- Vervang witte rijst door zilvervliesrijst.

- Vervang snacks zoals chips en koekjes door verse groenten, fruit of ongezouten noten.

- Vervang vette sauzen door zelfgemaakte kruidenmixen, zoals pesto of salsa.

- Vervang volle zuivelproducten door magere of halfvolle varianten.

- Vervang gefrituurd voedsel door gegrilde, gestoomde of gebakken opties.

Het maken van deze kleine eetwissels kan een groot verschil maken in uw algehele voedingspatroon en kan bijdragen aan het verbeteren van uw gezondheid en welzijn.

 

 

Waarom is bewegen zo goed voor je?

Bewegen is erg belangrijk voor onze gezondheid en welzijn om verschillende redenen:

- Verbeterde fysieke gezondheid: Regelmatig bewegen kan de algehele fysieke gezondheid verbeteren door de spieren, botten, gewrichten en cardiovasculaire systeem te versterken.

- Beheersing van lichaamsgewicht: Beweging kan helpen bij het beheersen van lichaamsgewicht door het verbranden van calorieën en het opbouwen van spiermassa, wat op zijn beurt kan helpen om gewichtstoename te voorkomen.

- Verbetert de gemoedstoestand: Beweging kan helpen om de stemming te verbeteren door de productie van endorfines en andere neurotransmitters die gevoelens van geluk en welzijn bevorderen.

- Verhoogde energie: Regelmatige lichaamsbeweging kan de energieniveaus verhogen door de bloedstroom te verbeteren en de zuurstofopname te vergroten.

- Vermindering van het risico op chronische ziekten: Regelmatige lichaamsbeweging kan het risico op chronische ziekten, zoals hartaandoeningen, diabetes, osteoporose en bepaalde vormen van kanker verminderen.

- Verbeterde slaap: Regelmatig bewegen kan helpen om de kwaliteit van de slaap te verbeteren door het verminderen van stress en angst en het bevorderen van ontspanning.

 

Waarom is bewegen voor ouderen zo belangrijk?

Beweging en lichaamsbeweging zijn belangrijk voor ouderen omdat het kan helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren en het risico op ziekte en invaliditeit te verminderen. Door mate je ouder word nemen na mate de spieren af. door bewegen kunt u uw spieren behouden.

-  Behoud van fysieke functie: Naarmate we ouder worden, kunnen we spiermassa en spierkracht verliezen, wat kan leiden tot verminderde mobiliteit, evenwichtsproblemen en een verhoogd risico op vallen en breuken. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om spiermassa en kracht te behouden en de fysieke functie te verbeteren, waardoor ouderen langer zelfstandig kunnen blijven.

- Vermindering van chronische ziekten: Ouderen hebben een verhoogd risico op chronische ziekten zoals diabetes, hartaandoeningen en beroertes. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om het risico op deze ziekten te verminderen en de gezondheid van het hart en de bloedvaten te verbeteren.

- Verbetering van de stemming: Lichaamsbeweging kan helpen om de stemming te verbeteren en angst en depressie te verminderen. Dit kan vooral belangrijk zijn voor ouderen die geïsoleerd zijn of die eenzaamheid ervaren.

- Behoud van onafhankelijkheid: Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om de onafhankelijkheid van ouderen te behouden door het behoud van de spierkracht, het evenwicht en de mobiliteit die nodig zijn om dagelijkse activiteiten uit te voeren.

- Sociale voordelen: Sporten kan een geweldige manier zijn voor ouderen om sociaal contact te hebben en nieuwe vriendschappen te sluiten, wat kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven en welzijn.

Kortom, bewegen is belangrijk voor ouderen omdat het kan helpen om de fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, de onafhankelijkheid te behouden en de sociale verbondenheid te vergroten.

Specifiek trainen voor uw doelen is belangrijk!

Specifiek trainen is belangrijk om je doelen te behalen omdat het je in staat stelt om gericht te werken aan de aspecten van je lichaam en prestaties die je wilt verbeteren. Als je gaat trainen zonder dat je weet wat je van j elichaam vraagt kan het zijn dat doelen niet behaald worden omdat het de verkeerde training is die bij uw doel hoort. 

Kortom, specifiek trainen is belangrijk omdat het je in staat stelt om gericht te werken aan de aspecten van je lichaam en prestaties die je wilt verbeteren. Door je training te richten op de specifieke doelen die je wilt bereiken, kun je sneller en effectiever vooruitgang boeken en blessures voorkomen.

Daarom is het belangrijk om gericht te trainen als u een doel voo rogen heeft! Heeft u meer vragen kunt u contact opnemen!