Bereik je optimale fitheid met persoonlijke begeleiding!

Voeding schema


Voeding schema

Waarvoor is een voedingsschema bedoelt?

Een voedingsschema is bedoeld om je te helpen je gezondheids en fitnessdoelen te bereiken op een goede en effectieve manier. Met een persoonlijk voedingsschema kun je beter begrijpen wat je eet, de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen en je voedingsgewoonten verbeteren.

Of je nu wilt afvallen, spieren wilt opbouwen, je energieniveau wilt verhogen of gewoon een gezonder eetpatroon wilt ontwikkelen, een voedingsschema biedt de structuur en begeleiding die je nodig hebt.

Door een voedingsschema te volgen, kun je:

- Gewichtsbeheersing: Een voedingsschema helpt je om bewuste keuzes te maken over wat en hoeveel je eet, waardoor je je calorie-inname kunt controleren en je gewicht beter kunt beheersen.

- Voedingsbalans: Een voedingsschema zorgt ervoor dat je de juiste balans van macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) en micronutriënten (vitaminen en mineralen) binnenkrijgt om aan je voedingsbehoeften te voldoen.

- Energie en prestaties: Door de juiste voedingsstoffen op het juiste moment te consumeren, kun je je energieniveau verbeteren en je sportprestaties optimaliseren.

- Gezonde eetgewoonten ontwikkelen: Een voedingsschema helpt je om bewust te worden van je voedselkeuzes en gewoonten. Het helpt je om gezondere voedingsmiddelen te kiezen en minder gezonde opties te verminderen.

- Gemak en tijdbesparing: Met een voedingsschema kun je maaltijden en snacks van tevoren plannen, boodschappenlijstjes maken en maaltijden voorbereiden. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je altijd gezonde opties bij de hand hebt.

Door deze voordelen aan te bieden, kan een voedingsschema helpen om je gezondheidsdoelen te bereiken en een gezonde levensstijl te behouden. Het biedt begeleiding, structuur en motivatie om jezelf aan te moedigen en je voeding te optimaliseren en de beste versie van jezelf te worden.

Wat staat er in het voedingsschema

In het voedingsschema staan een aantal dingen vermeld:

- Maaltijden en tussendoortjes: Het schema bevat een overzicht van de maaltijden (ontbijt, lunch, diner) en tussendoortjes.

- voedingsmiddelen en portiegroottes: Het schema geeft aan welke voedingsmiddelen en ingrediënten moeten worden gebruikt bij elke maaltijd en tussendoortje, evenals de aanbevolen portiegroottes.

- Calorie-inname: Het schema kan ook de totale calorie-inname per maaltijd en per dag aangeven, afhankelijk van het gewenste doel (gewichtsverlies, gewichtsbehoud, spieropbouw, enz.).

- Macronutriëntenverdeling: Het schema kan richtlijnen geven voor de verdeling van macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) in elke maaltijd, afgestemd op de individuele behoeften en doelen.

- Timing: Het schema kan aangeven wanneer maaltijden en tussendoortjes moeten worden geconsumeerd, rekening houdend met het dagelijkse schema en de fysieke activiteiten van een persoon.

- Voedingsrichtlijnen: Het schema kan voedingsrichtlijnen bevatten met betrekking tot voedselkeuzes, zoals het benadrukken van volle granen, mager eiwit, groenten en fruit, en het beperken van bewerkte voedingsmiddelen, toegevoegde suikers en verzadigde vetten.

Voor hoelang is een voedingsschema bedoelt?

Een voedingsschema wordt gemaakt voor 4 weken. Waarvan 5 dagen worden uitgestippeld met verschillende ontbijten, tussendoortjes, lunch en maaltijden. 

Hoe gaat het te werk?

Als u graag een voedingsschema wilt, kunt u contact opnemen. Dan worden er een aantal vragen gesteld waardoor er een beeld komt van uw leefstijl en doelen. Vanuit hier kan ik een schema maken voor u. 

Ook worden u energiebehoeftes uitgerekent zoals: hoeveel kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten u dagelijks nodig heeft naar uw gewenste doel. 

Heeft u nog vragen? Kunt u contact opnemen!